مهندسی نرم افزار همراه

کتاب « مهندسی نرم افزار همراه »

مخاطبین : دانشجويان رشته‌ هاي مختلف رايانه‌، و افراد شاغل به توليد نرم ‌افزار كه زمينه‌ تحصيلي متفاوتي دارند

ناشر : مُمِد (MOMED)

نویسنده : دکتر محسن صدیقی مشکنانی

سال نشر : 1396

حروفچینی و ارائه الکترونیک : علی شفیعی علویجه

تعداد صفحات : 125 وزیری

نوع کتاب : الکترونیکی (pdf)، چاپی

 

 

مقدمه

سهولت استفاده از گوشی‌های هوشمند و همراهی آن با افراد، انگیزه‌ی تولید محصولات بیشتر روی گوشی شد؛ و افزایش محصولات بیشتر و توانمند، انگیزه‌ی استفاده از گوشی را بیشتر کرد؛ و این دور ادامه دارد. به گونه‌ای که قریب به اتفاق سامانه‌های نرم‌افزاری دارای نسخه‌های همراه هم هستند. به این ترتیب تولید نرم‌افزار همراه بسیار پرجاذبه است. از سوی دیگر سهولت ورود به این حیطه و وجود مصادیق متعدد از نوآوری و تولید محصولات همراه کارآمد، کارساز و البته درآمد زا، تولید نرم‌افزار همراه و در کل فناوری اطلاعات را یکی از گزینه‌های جوانان کشور کرده است. می خواهم نتیجه بگیرم که پرداختن به مهندسی نرم‌افزار همراه کاملا ضروری و مهم است.

هدف

نرم‌افزار همراه و نرم‌افزار وب، به عنوان نوعی از نرم‌افزار، از مباحث مربوط به مهندسی نرم‌افزار ارث می‌برند. در عین حال ویژگی‌هایی دارند که به وضوح تولید نرم‌افزار همراه و وبی را از نرم‌افزار سنتی متمایز می‌کند. تلاش من در کتاب مهندسی نرم‌افزار همراه، پرداختن به این وجوه تمایز است.

چند نکته

نمودار انتهای این پیش‌گفتار ساختاری است که برای نگارش این کتاب تدارک کردم. و بجز دو بحث جدید (نسبت به کتاب به سوی تولید بهتر‌نرم‌افزار: اصول مهندسی نرم‌افزار) بقیه موارد را سعی کردم پوشش دهم.

  • توجه اصلی این کتاب تولید نرم‌افزار همراه دورگه است که سعی می‌کند مستقل از سیستم عامل میزبان عمل کند. با توجه به شرایط ما، این را مؤثرتر حس می‌کنم.
  • به لحاظ محتوا و استفاده، سعی کرده‌ام کتاب مهندسی نرم‌افزار همراه به صورت مستقل بتواند مورد استفاده قرار گیرد.
  • مخاطبان این کتاب علاقمندان به تولید و مدیران و دست اندرکاران تولید نرم‌افزار و دانشجویان مهندسی نرم‌افزار هستند؛ به ویژه کسانی که با مهندسی نرم‌افزار به نوعی آشنا هستند و یا کار کرده‌اند.
  • ترتیب مطالب را، به عمد، مترادف مطالب کتاب "به سوی تولید بهتر نرم‌افزار: اصول مهندسی نرم‌افزار" گرفته‌ام؛ چون انشاالله بنا دارم هر قسمت از مطالب کتاب نرم‌افزار همراه را به عنوان یک قسمت از فصل مترادف آن کتاب قرار داده و ویرایش جدید آن کتاب را ارائه کنم.

برای استفاده

  • برای استفاده‌ی بهتر از مطالب:
    • پیشنهاد می‌کنم بدون ورود به جزئیات، یک بار تمام این قصه‌ی کوتاه را بخوانید و بعد به قسمتی که بیشتر مورد نیاز و توجه شماست بپردازید.
    • به ویژه به دانشجویان، توصیه می‌کنم با کوچکترین مثالی که به ذهنتان می‌رسد، مطالب کتاب را دنبال کنید. از یک ایده‌ی خام تا ارائه‌ی رسمی همین مثال ساده در یک فروشگاه کاربردهای همراه.

قدردانی

لازم می‌دانم از همکاران و دانشجویانی که از کتاب "به سوی تولید بهتر نرم‌افزار: اصول مهندسی نرم‌افزار" به عنوان مرجع استفاده کرده‌اند و عملا انگیزه‌ی نگارش "مهندسی نرم‌افزار همراه" را ایجاد کردند، تشکر کنم. از آقای مهندس علی شفیعی علویجه برای ارائه‌ی الکترونیکی این کتاب در سایت www.sadighim.ir/ و به عنوان یک application و کتاب الکترونیکی سپاسگزاری می‌کنم. تشکر دیگر من از شماست که با نظرات تکمیلی و اصلاحی خود به من منت می‌گذارید. و مثل همیشه از خانواده‌ام که شرایط فکری انجام این کار را فراهم کردند، تشکر می‌کنم.

فهرست مطالب

فصل 1: مهندسي نرم ‌افزار همره

فصل 2: دو وجه اصلي توليد نرم‌ افزار همراه

فصل 3: انتخاب در تولید همراه

فصل 4: مديريت نيروي انساني در تولید همراه

فصل 5: برنامه‌ ريزي و زمان‌ بندي

فصل 6: مديريت خطر نرم افزار همراه

فصل 7: مستندسازی نرم افزار همراه

فصل 8: استاندارد و كيفيت نرم افزار همراه

فصل 9: قيمت ‌گذاري و بازار نرم افزار همراه

فصل 10: خواسته‌ های تولید همراه

فصل 11: مؤلفه و تولید همراه

فصل 12: طراحي نرم افزار همراه

فصل 13: طراحي واسط كاربر همراه

فصل 14: پیاده ‌سازي نرم افزار همراه

فصل 15: آزمايش نرم افزار همراه

فصل 16: آزمايش علمي نرم‌ افزار همراه

فصل 17: نگهداري نرم افزار همراه

فصل 18: مهندسي نرم‌ افزار همراه به كمك رايانه

فصل 19: مدل شیء و نرم افزار همراه

فصل 20: UML و مهندسی نرم افزار همراه

فصل 21: توليد برمبناي قطعه و نرم افزار همراه

فصل 22: سامانه‌ هاي بي ‌درنگ همراه

فصل 23: پاياندهي و نرم افزار همراه

فصل 24: مهندس نرم‌افزار همراه كيست؟

پیوست: از منابع وب

واژه‌ نامه

مراجع